Drukkerij moet oppassen voor wie hij drukt

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) ziet steeds vaker dat drukkerijen een faciliterende rol spelen bij het plegen van fraude. Dat dat strafbaar is weten niet veel drukkerijen.
In een artikel op de site van KVGO stelt de NVWA, dat drukkerijen kunnen weten dat de vraag naar bepaald drukwerk uit criminele bron komt.
Een voorbeeld is: het drukken van valse halal-certificaten, waardoor de fraudeur goedkoop paardenvlees als duurder halal rundvlees kon verkopen.
De fraudeur vraagt simpelweg of de drukker iets wil drukken, en de drukker doet dit zonder vragen te stellen. Hij gaat er vanuit dat de opdrachtgever een legaal doel met het drukwerk heeft, en staat er niet bij stil dat dit weleens niet het geval zou kunnen zijn.

Lees het hele verhaal hier

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK