Metapaper.io: platform voor druk en papier

Er is een nieuw Europees drukwerkportaal: Metapaper.io. Dit is een online platform waarop bureaus en ontwerpers voor drukwerkprojecten de beste drukker en het meest geschikte papier kunnen vinden. Het online platform biedt een keur aan papiersoorten voor handelsdrukwerk en verpakkingsdruk van papierleveranciers, zoals: Scheufelen, Mohawk, Mondi, Burgo en Zuber Rieder, en beschrijft projecten van honderden Europese drukkerijen. Bureaus en ontwerpers kunnen op Metapaper.io zoeken naar papiergebruik bij drukwerkprojecten, profielen en locaties van drukkers, en voorbeelden van printprojecten van die drukkers.
Grote Europese drukkerijen kunnen zo zichzelf voorstellen, en bureaus en ontwerpers kunnen de juiste drukker voor hun printproject kiezen. Zelf ziet initiatiefnemer Metapaper zichzelf graag als de Tripadvisor voor drukken en papier.
Bron: grafischnieuws

Noot voor de redactie: de VKGO heeft voor haar leden een vergelijkbare portal: de DrukwerkEtalage. Hierin kunnen VKGO-leden voorbeelden van drukwerk plaatsen, en kunnen bureaus de meest geschikte drukker voor hun project vinden.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK