Consument verkiest drukwerk boven digitaal

Bijna driekwart (72%) van de consumenten leest liever gedrukte magazines, boeken en kranten, dan digitale versies. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder 10.700 consumenten, door onderzoeksbureau Toluna, in opdracht van Two Sides.
Slechts 9% heeft een voorkeur voor e-books. Meer dan de helft (63%) zegt artikelen in een papieren krant beter te begrijpen en te onthouden. Gedrukte media worden ook meer vertrouwd; driekwart (76%) van de respondenten vreest fake news (dat vooral online zou worden gepubliceerd) en slechts een kwart (24%) vertrouwt nieuws dat via social media tot hen komt. Ook als het gaat om veiligheid (hacken) en privacy zijn consumenten kritischer over digitale informatie.
Opvallend, 89% van de respondenten vindt dat zij het recht zouden moeten hebben om zelf te kiezen tussen digitaal en printuitingen van dienstverlenende bedrijven en banken.
Het rapport is te downloaden op de site van Two Sides.

Bron: Two Sides

Noot van de redactie: natuurlijk, het heeft een beetje een ‘wij van wc-eend adviseren wc-eend’- gehalte, aangezien Two Sides een initiatief is van de grafische industrie zelf, maar toch, het onderzoek bevestigt opnieuw dat gedrukte media beter gewaardeerd worden dan digitale media.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK