Bedrijven sturen digitaal, maar consument wil print

Steeds meer bedrijven communiceren digitaal met klanten in plaats van via papier. Maar de consument zelf ontvangt liever een papieren, gedrukte uiting. Uit kostenoverwegingen sturen bedrijven nota’s en overzichten digitaal in plaats van met de fysieke post. Maar acht op de tien consumenten wil graag de optie blijven houden om papieren documenten te ontvangen (in plaats van of in combinatie met digitaal). En 88% van de oudere Amerikanen wil papieren rekeningen en overzichten per post kunnen blijven ontvangen. Ruim driekwart vindt ook dat men niet extra zou moeten hoeven betalen voor papieren post.
Belangrijkst voordeel van papier ten opzichte van digitaal is de betere leesbaarheid. Vier op de vijf (80%) mensen vindt papier beter leesbaar dan een scherm. Daarom ontvangen zij vooral complexe informatie liever van papier dan vanaf het scherm. Dat blijkt uit een fact sheet die Two Sides heeft samengesteld.

Bron: Printcan

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK