WhatsApp veruit het populairst

Maar liefst 12,1 miljoen Nederlanders hebben WhatsApp op hun smartphone geïnstalleerd, en 9,6 miljoen Nederlanders verstuurt dagelijks berichten via WhatsApp. WhatsApp is daarmee veruit het meeste populaire social mediakanaal.

Dat meldt onderzoeksbureau TelecomPaper. Negen op de tien Nederlanders tussen de 12 en 80 jaar heeft inmiddels een smartphone, een stijging van 9% binnen de laatste drie jaar. De sterke groei komt vooral doordat ook 50-plussers veel meer smartphones zijn gaan gebruiken.

Facebook-berichten
Naast WhatsApp zijn er meerdere apps waarmee berichten worden verstuurd. Ongeveer 7,1 miljoen Nederlanders sturen dagelijks berichten via Facebook. En Snapchat wordt dagelijks door 2,1 miljoen mensen gebruikt om berichten te versturen. Vooral jongeren zweren bij Snapchat. Deze berichten-app wordt ook steeds populairder. Twee jaar geleden had 17% Snapchat op zijn of haar mobiel, nu geldt dat voor 25% van de mannen en 30% van de vrouwen. Printerest groeit in populariteit onder vrouwen, maar ‘slechts’ 680.000 Nederlanders gebruiken dagelijks deze app.

Bron: Telecompaper

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK