Papieren nieuwsmedia stabiel

De gedrukte dagbladen in ons land bereiken dagelijks 6,4 miljoen personen, 44% van de Nederlanders van 13 jaar en ouder. Dat blijkt uit NPM 2018-I, de rapportage van NOM over het kalenderjaar 2017.
Het bereik van de printedities is stabiel (index 99 ten opzichte van de vorige publicatie).

Printbereik vormt nog steeds een solide pijler onder het groeiende lezerspubliek van dagbladen. De groei van de dagbladmerken is vooral afkomstig van online kanalen. Die trekken momenteel dagelijks 3,3 miljoen bezoekers. Het dagelijkse bereik van dagbladmerken via de smartphone is gedurende 2017 met bijna een half miljoen gegroeid tot ruim dagelijks 2 miljoen bezoekers.

Bronnen: NOBO 2018 en NDP Nieuwsmedia.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Printmedianieuws

printmedianieuws.nl is de belangrijkste informatiebron voor managers en andere beleidsmakers binnen de printmedia branche: niet alleen grafische bedrijven en uitgeverijen, maar ook toeleveranciers en opdrachtgevers van de bedrijfstak. Wij richten ons op het dagelijkse nieuws en de achtergronden van het nieuws uit diverse printmedia segmenten. De hoofdpunten van het printmedia nieuws zijn gratis, de achtergronden van het nieuws (dat noemen wij 'premium content') is in de meeste gevallen alleen toegankelijk voor betalende abonnees. Blokboek en Printmedianieuws werken samen. Daardoor wordt dit bericht op beide websites gepubliceerd.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK