Afwasbare zelfklevende etiketten voor bierflessen

Wie zegt dat een kleine familiedrukkerij niet kan innoveren heeft het mis. Drukkerij Label’Or heeft, na twee jaar experimenteren, een afwasbaar zelfklevend etiket ontwikkeld. Deze etiketten zijn bedoeld voor de bierflessen van het abdijbier van Val-Dieu.
Normaal gesproken wordt voor (grote) oplagen gebruik gemaakt van zogenoemde natlijmetiketten, die wij vooral kennen van de grote biermerken in de supermarkt. Natlijmetiketten worden met weinig lijm op de flessen aangebracht, en zijn dus vrij gemakkelijk te reinigen.
Maar voor kleinere oplage is productie van zelfklevende etiketten op een digitale pers een betere productieoplossing. Enige probleem? De lijmresten op de flessen. Daar heeft Label’Or nu iets op gevonden: afwasbare zelfklevende etiketten, waarbij tijdens het reinigen geen lijmresten of papier op de flesjes achterblijft. Label’Or drukt de etiketten op een Xeikon CX3-digitale pers. Inmiddels heeft de brouwerij ook in een etiketteerlijn voor zelfklevende labels geïnvesteerd.

Bron: grafischnieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK