Consument betaalt liever niet voor media

BB160107 mediaBijna de helft van alle consumenten (49%) verwacht dat zij in 2025 niet meer voor mediadiensten hoeven te betalen. Dat geldt voor zowel traditionele media (48%), zoals films, televisie, muziek, radio, nieuws en sportuitingen uit de tijd vóór internet, als voor nieuwe digitale media (47%), bijvoorbeeld social media die uitsluitend online beschikbaar zijn. Dit blijkt uit het nieuwe onderzoeksrapport State of Customer Service in 2015 van Xerox. Voor het onderzoek is binnen de media-, telecom- en technologiebranches meer dan 6.000 consumenten van alle leeftijdsgroepen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gevraagd naar de rol van mediadiensten in hun dagelijks leven. Momenteel betaalt 43 procent van de consumenten om toegang te krijgen tot favoriete mediakanalen. Twee derde van alle gebruikers van deze betaalde abonnementsdiensten (66%) denkt niet dat de hoogwaardige mediacontent, waaraan zij gewend zijn geraakt, de komende tien jaar gratis wordt aangeboden. Verder blijkt uit het onderzoek dat het gebruik van internet de komende tien jaar niet aan kracht zal inboeten. Ruim twee derde van alle consumenten (69%) voorspelt zelfs dat internettoegang over tien jaar een basisbehoefte is.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

1 reactie

  1. Peter Luit op 08/01/2016 om 07:59

    Ik hecht zeer weinig waarde aan deze weergave van het onderzoek. Het artikel biedt te weinig diepgang om de beweringen ook daadwerkelijk te kunnen toetsen aan de loop van de huidige trends op dat gebied. Juist nu – vooral door het geboden gemak – de consument meer en meer geld uitgeeft aan diverse online media diensten. Uitgevers van zeer uiteenlopende soorten, schrijven juist forse groeicijfers voor hun on-line content en die groei zet door. Ik vraag me dan ook af of de vragen die gesteld zijn aan enkele duizenden mensen uit de genoemde landen wel daadwerkelijk representatief zijn voor de waarheid. Uitgevers doen er in ieder geval terecht alles aan juist wel betaald te krijgen voor hun content. Het ‘gratis’ tijdperk, veroorzaakt door fouten uit het verleden, is echt voorgoed voorbij. Wel eist de klant gemak en relevantie.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK