OwnBoard: gepersonaliseerd magazine tijdens je vlucht

OwnBoardOp de stoel van elke passagier van de TAM airline-vlucht van Milaan naar Sao Paulo lag onlangs een volledig gepersonaliseerd magazine. Op de cover de naam en een foto van de passagier en de content was afgestemd op de hobby’s, vrienden, favoriete kleuren, bestemmingen, huisdieren, passies, soort restaurants en allerlei andere persoonlijke voorkeuren die de passagier heeft. Het – doorgaans slecht gelezen – airline magazine werd 1.200% langer gelezen dan normaal en elke passagier nam het OwnBoard-magazine mee.
Voor het personaliseren is tijdens het online aanschaffen van het ticket een link gemaakt met Facebook Connect, zodat er toegang was tot alle persoonlijke activiteiten en voorkeuren van de passagiers.
Het personaliseren van airline magazines zal waarschijnlijk niet op grote schaal worden toegepast, aangezien het selecteren van content veel werk is. Ook vindt niet elke passagier het wenselijk dat een vliegtuigmaatschappij zoveel persoonlijke informatie bijhoudt. Maar het is een mooi voorbeeld van het integreren van social media en digitaal drukken.
Bron: drupa


 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK