Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Gepersonaliseerd magazine voor dementerenden

VlinderEen gepersonaliseerd magazine voor dementerende mensen moet mensen helpen herinneringen op te halen. Dit warme initiatief werd door Bureau G&D gerealiseerd bij Zorgcentrum Kievitshorst in Tilburg, Nederland. 

Het gaat om een acht pagina tellende glossy magazine, dat reeds aan 30 bewoners is uitgedeeld. Jan Goossens, Manager Zorg bij het Tilburgse zorgcentrum: “Wij zijn erg enthousiast over het initiatief, wat mensen helpt herinnering op te halen. We merken dat het magazine ook de relatie tussen de verzorgende en zijn of haar familie een impuls geeft, in relatie tot het project familiezorg wat wij doen is dus ook nog eens extra winst. De rol van de familie is erg belangrijk, zij moeten bijvoorbeeld fotomateriaal aanleveren. Het Bureau Gloudemans en Dilven bundelt alle informatie en zorgt dat het magazine klaar is om gedrukt te worden. Wij laten het magazine zelf drukken in een glossy uitstraling. De kwaliteit moet goed zijn, want het is de bedoeling dat zowel familie als personeel het gebruikt om met de bewoner in gesprek te raken.”

Ook digitaal
Naast de papieren versie is er ook een digitale versie met minimaal dezelfde inhoud. “De digitale versie is vaak langer of met meer foto’s, omdat je niet aan acht pagina’s gebonden bent”, geeft Jan aan. “Het innovatieve is dat in de digitale versie links zitten naar beeld en geluidsmateriaal, wat erg belangrijk is voor de individuele bewoner. Zo horen zij bijvoorbeeld hun lievelingsmuziek, maar het kunnen ook filmpjes zijn van hun favoriete hobby’s. Via Streetview kun je bovendien terug naar de oude woonomgeving, kortom volop mogelijkheden om in contact te komen! Voor kinderen en zeker kleinkinderen is het leggen van contact vaak wat lastiger. Een hand vasthouden is vaak moeilijker dan een iPad pakken en muziek afspelen.”

Subsidie
Jan vervolgt: “Ik heb voor het project een subsidie binnengehaald waardoor we de iPads hebben kunnen aanschaffen. Voor het magazine hebben we uiteraard ook een investering nodig. Bij ons krijgt de bewoner tien magazines die ze aan partner, kinderen, kleinkinderen of familie kunnen geven. Voor de digitale versie krijgt ieder zijn eigen unieke inlogcode, de familie mag bepalen wie deze code krijgt. Uiteraard hebben onze zorgmedewerkers die codes ook. Omdat het steeds een individueel magazine is, kan er geen sprake zijn van zogenaamde massaproductie. Ook hiervoor heb ik subsidie binnengehaald. Wat rest is een relatief klein bedrag wat wij als organisatie bijleggen.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Als bedrijfsjournalist voor magazines Business Haaglanden, Business Amsterdam en Compres verdiept in MKB, management, grafimedia en duurzaamheid. Nu communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry. In vrije tijd dol op reizen, films, etentjes, gitaar spelen, borrelen en dansen.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK