Kracht van banneradvertenties

bannerWat vindt u van die banneradvertenties op websites? De banner bestaat inmiddels alweer 20 jaar! Emerce blikt terug en bespreekt interessante nieuwe alternatieven.

In de loop der jaren zijn banners een steeds grotere rol in gaan nemen voor online adverteren. Dat betekende ook een fysieke vertaling naar meer ruimte en aandacht op een website. Dat zorgt geregeld voor irritatie bij de gebruiker. De banner is bovendien al vaak doodverklaard en slechts een klein percentage klikt erop. Toch is de banner springlevend. En dat heeft volgens Emerce alles te maken met de mogelijkheden voor (re)targeting en relevantie. De traditionele banner zou wel aan verandering onderhevig zijn, zo zouden ze meer interactief worden en ontstaat er een verschuiving van conversie naar branding.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK