Kracht van banneradvertenties

bannerWat vindt u van die banneradvertenties op websites? De banner bestaat inmiddels alweer 20 jaar! Emerce blikt terug en bespreekt interessante nieuwe alternatieven.

In de loop der jaren zijn banners een steeds grotere rol in gaan nemen voor online adverteren. Dat betekende ook een fysieke vertaling naar meer ruimte en aandacht op een website. Dat zorgt geregeld voor irritatie bij de gebruiker. De banner is bovendien al vaak doodverklaard en slechts een klein percentage klikt erop. Toch is de banner springlevend. En dat heeft volgens Emerce alles te maken met de mogelijkheden voor (re)targeting en relevantie. De traditionele banner zou wel aan verandering onderhevig zijn, zo zouden ze meer interactief worden en ontstaat er een verschuiving van conversie naar branding.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK