1 op 10 Nederlanders betaalt voor online studiemateriaal

BB150714SamsungEen groeiend aantal Nederlanders gebruikt technologie voor educatieve doeleinden.

  • • 35% van de Nederlanders spijkert online kennis bij
    • 11% van de Nederlanders betaalt voor online studiemateriaal, stijging van 10% t.o.v. 2014
    • Nederlander geeft meer uit aan educatieve online content dan aan online games, films of muziek

Ruim een derde (35%) van de Nederlanders raadpleegt online studiemateriaal op zijn smartphone, tablet of laptop om zijn kennis uit te breiden. 19% van de Nederlanders doet dat wekelijks, 5% zelfs iedere dag, zo blijkt uit de jaarlijkse Samsung technologiebarometer.

Steeds meer Nederlanders zijn bovendien bereid om voor online studiemateriaal te betalen. 11% van de Nederlanders geeft op dit moment geld uit aan educatieve online content. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van 2014, blijkt uit het Samsung onderzoek. Zij die investeren in digitale educatie, besteden daar een relatief hoog bedrag aan. Maandelijks geven Nederlanders € 10,76 uit aan educatie. Dat is meer dan aan elke andere vorm van online content, zoals boeken (€ 9,48), mobiele games (€ 8,87), films en TV-programma’s (€ 8,15) en muziek (€ 5,53).
De jaarlijkse Samsung technologiebarometer toont aan dat technologie in ons huishouden een steeds prominentere plek inneemt. Onze privéomgeving telt elk jaar meer apparaten waarmee we meer tijd doorbrengen. “Anno 2015 is ons thuis veel meer dan een plek om te eten, ontspannen en slapen. Nieuwe toepassingen, al dan niet verbonden via internet, maken van ons huis een slimmer thuis”, aldus Raymond Mesterom, marketingdirecteur van Samsung. Ons huis telt gemiddeld 18 elektronische apparaten, een toename van 3,6%. Bij elkaar gebruikt elk huishouden de apparaten dagelijks bijna 15 uur. Dat is ruim drie uur langer (26,1%) dan een jaar geleden. Gartner verwacht dat in 2020 het gros van de apparaten in huis met het internet verbonden is. Wereldwijd bezit iedereen dan minstens 3 verbonden apparaten – smartphones, tablets en laptops buiten beschouwing gelaten.
Het is de tweede keer dat de Samsung technologiebarometer verschijnt. Het onderzoek onder 18.000 respondenten in 18 Europese landen richt zich op technologiegebruik, gewoonten en het uitgavepatroon door volwassenen. Onderzoeksbureau Lightspeed GMI benaderde in elk land ten minste duizend respondenten en hanteerde specifieke wegingsfactoren per land. Ook in Nederland zijn 1.000 respondenten ondervraagd.

 

(bron: Digitailing )

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK