Wereldrecord carwrappen in Nederlandse handen

Op 25 april 2018 werd in Zwijndrecht, nabij Antwerpen, het 3M CTC geopend met de nodige festiviteiten. Onderdeel van de opening van dit nieuwe 3M opleiding centrum voor opleiding en ontwikkeling, het Customer Training Centre ofwel CTC, was een poging het Guinness World Record te verbreken voor het wrappen van een personenauto door teams.

Het vorige record was in handen van een Pools team dat mei 2015 in ruim 39 minuten, een Audi A6 limousine inpakte. Het gaat daarbij om een full body carwrap waarbij de auto gesloten blijft, dus zonder om de randen heen plakken van portieren, motorkap en dergelijke. Vooraf is de auto schoongemaakt en mogen de benodigde stukken folie op maat gereed worden gelegd. Een team van 8 man kan vervolgens aan de slag. Dit onder het toeziend oog van een afgevaardigde van Guinness Word Record en een onafhankelijke deskundige, waarvoor in dit geval ondergetekende was gevraagd, als hoofdredacteur van SignPro.

Als auto was dit keer een zwarte Tesla Model X gekozen, die werd ingepakt in satijn witte 3M 1080 serie Wrap film. Wit op zwart vormt een combinatie die elke fout zichtbaar afstraft. Zover kwam het gelukkig echter niet. Het carwrap team slaagde, volgens de tweekoppige jury, voor de test en vestigde met 37 minuten en 39 seconden net een nieuw record.

Het team dat dit record op naam zette, was samengesteld uit deelnemers van drie verschillende bedrijven. Voor de Reclamebeesten waren dat: Alex Schipperen, Joey van Driel, Roy Boschman en Hugo van Driel. Van der Pol had Dave van der Pol en Leroy Jansen afgevaardigd. Wrapmyride.nl tenslotte zette Marcel Vermeulen en Bryan van de Laak in.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK