NDC verliest grote drukorder van TMG

Vanaf 1 mei zullen de kranten van de Telegraaf Media Groep (TMG) niet langer in Leeuwarden van de persen rollen. Door edities te schrappen, lukt het TMG zijn dagbladen in zijn drukkerij in Amsterdam te laten drukken.

‘Dat is jammer voor ons, want het gaat om veel geld’, zegt bedrijfsleider Henk Pronk van het Grafisch Bedrijf van NDC Mediagroep, uitgever van deze krant. ‘We zijn nu onze drukorder voor ’s nachts kwijtgeraakt, maar gelukkig hebben we er de twintig krantentitels van Boom bijgekregen.’ In 2016 liet TMG 320.000 kranten in Leeuwarden drukken. NDC zette drie ploegen van elk zestien drukkers in, om in totaal een half miljoen dagbladen klaar te krijgen. Het verliezen van de order heeft volgens Pronk geen ontslagen tot gevolg.

Bron: Leeuwarder Courant

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK