Wilco investeert in negen vouwmachines

De Wilco organisatie heeft bij Heidelberg Benelux negen Heidelberg Stahlfolder vouwmachines gekocht. De machines stellen het bedrijf in staat om de productiviteit aanzienlijk te verbeteren.

De gekochte machines op een rij:
• Twee Heidelberg Stahlfolder KH 66 combi-vouwmachines. Deze machines stellen zich volledig automatisch in.
• Drie Heidelberg Stahlfolder KH 82-P staffelvouwmachines: zelfinstellende combi-automaten voor een hoge output voor katernen.
• Een Heidelberg Stahlfolder TX 96 tassenvouwmachine: een grootformaat automaat voor bijzondere vouwschema’s.
• Drie Heidelberg Stahlfolder TH 82-P staffelvouwmachines: zelfinstellende tassenvouwmachines voor een hoge output van katernen.

De “P” in de naam staat voor verbeterde prestaties en productiviteit. Deze serie staffelvouwmachines, geïntroduceerd op Drupa 2016, is ontwikkeld voor geïndustrialiseerde commerciële drukkerijen en boekbinders, met een jaarproductie van meer dan 40 miljoen vellen. Zowel de Heidelberg Stahlfolders KH 82-P, TH 82-P, als de TX 96, zijn uitgerust met de innovatieve PFX feeder. Hierdoor kunnen naar keuze de vellen gestaffeld worden ingevoerd, waardoor de productiviteit met 50 procent te verhogen is. Zowel in de tassen, in het combideel van de KH-P, als in het tweede en derde station van de TH-P, wordt in staffel gevouwen. Er kunnen meer vellen worden verwerkt in dezelfde tijd, zonder de mechanische snelheid van de vouwmachine (in m/min) aan te passen. Dat komt de kwaliteit en output ten goede en zorgt voor een meer stabiele en constante productie. Het grote voordeel van de KH-P en TH-P machines is bovendien, de mogelijkheid gebruik te maken van de conventionele inslagschema’s. Er hoeft daardoor niet te worden nagedacht welke order op welke machine moet worden gevouwen: de nieuwe machines zijn inzetbaar naast de oudere machines binnen het bedrijf. Dat vergroot de flexibiliteit in de productie. Dankzij de PFX feeder is de output van de machines bovendien nauwkeurig voorspelbaar, waardoor het makkelijker is om de productie te plannen. Met de keuze voor deze apparatuur van Heidelberg heeft Wilco de laatste stand der techniek in huis gehaald, en de output per machine verder kunnen verhogen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK