Heidelberg: verpakkingsdrukwerk met 18.000 druks/uur

Heidelberg XL 145Heidelberg heeft tijdens zijn Info Dagen een nieuwe versie van zijn Speedmaster XL 145 geïntroduceerd, dit drukmonster heeft een topsnelheid van 18.000 vellen per uur. Dankzij verregaande automatisering claimt de fabrikant dat er per dag 40 opdrachten van 1.500 druks gemaakt kunnen worden. Tijdens de Info Dagen die in het teken van de groeimarkt verpakking stonden demonstreerde Heidelberg ook de nieuwe versie van de superformaat XL 162 die nu 16.500 druks/uur maakt. De nieuwe offsetpersen werden gedemonstreerd in combinatie met de nieuwste versie van Prinect Inpress Control die met een inline meetsysteem kleur en register controleert en bijstuurt. Samen met deze ontwikkelingen en de Dymatrix XL 145 stansmachine plus een pakket aan service en gebruiksmaterialen kan Heidelberg aan verpakkingsdrukkers een compleet systeem leveren dat productiviteit koppelt aan afdrukkwaliteit.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK