Valuetrendradar: digitale drukkers geven geen goede voorlichting

value-communication-e28094-about-us-2014-013De Duitse vakjournalist Andreas Weber heeft op zijn Valuetrendradar site een interessant (Duitstalig) artikel geplaatst dat verkaart waarom de groei in digitaal drukwerk stagneert. Dat komt volgens hem omdat er geen eerlijke voorlichting is over het verschil in prijs tussen offset en digitaal drukken. Ook vindt Andreas dat de grote fabrikanten zich schuldig maken aan op zijn minst gekleurde voorlichting en alleen de voordelen van digitaal drukken onderstrepen zonder op de kostprijs te letten.  Hij roept drukkers dan ook op om zelf hun calculaties te maken en klanten de keus te geven tussen de twee mogelijkheden en vooral deze mogelijkheden goed te communiceren, want het gaat niet altijd om snelle levertijden of drukwerk met variabele data en klanten zijn niet echt geïnteresseerd in welke druktechniek toegepast wordt voor hun opdrachten.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK