Drukkers bundelen krachten in de AR app Veeew

bb161130-veeewDe Groningse drukkerij Scholma introduceert een multimedia app, waarmee middels Augmented Reality drukwerk tot leven komt. De drukkerij heeft de eerder door de Belgische Group Joos ontwikkelde app Veeew doorontwikkeld en op de markt gebracht. Met Veeew kan de gebruiker een taalkeuze maken. De app toont bovendien video’s in de eigen omgeving, en niet via Youtube, zodat je op het eind geen gelijksoortige video’s van concurrenten te zien krijgt.
Interactieve knoppen zorgen voor snelle en directe call-to-action-mogelijkheden. Zo komt de gebruiker bijvoorbeeld direct op een specifieke webpagina terecht door eenvoudig op een interactieve knop te klikken, die bovenop een beeld op het scherm van het toestel getoond wordt. Een bestelling plaatsen, een product bekijken een enquête of formulier invullen, het is allemaal mogelijk.
Veeew is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen Scholma Print & Media, Group Joos in België en MultiMediaMarkers in Groningen, die samen investeerden. Martin Scholma: “We hebben  elkaar gevonden op het snijvlak van papier, digitaal en ICT, dat werkt heel inspirerend, zeker in een omgeving van City and Provence of talent.” De VEEEW BV zetelt formeel in Bedum. De klant kan kiezen tussen verschillende Veeew-formats, die afhankelijk zijn van het aantal afbeeldingen dat wordt gescand en het aantal gebruikers. In de volgens Scholma laagdrempelige prijsopbouw, wordt per euro een percentage opzij gelegd voor uitbreiding van de mogelijkheden. “Deze innovatieve,
multimediale en interactieve app, biedt onze klanten fantastische mogelijkheden.”

Veeew is de toepassing van Augmented Reality. Augmented Reality (AR) is een live beeld die aan de
werkelijkheid wordt toegevoegd wanneer u een afbeelding of product bekijkt met uw telefoon of
tablet. Door het scannen van een afbeelding wordt direct informatie vanuit het internet opgehaald
en ‘augmented’ getoond op het drukwerk. Daarbij kunnen verschillende kanalen tegelijk worden
ingezet. Zoals met video’s, foto’s of geluidsfragmenten. Knoppen om naar websites te gaan, een
email te versturen, te bellen en social media toe te passen. Knoppen om direct een helpdesk te
bellen, een product te bestellen, of om uw producten in 3D te tonen vanuit drukwerk. Veeew is een
generieke app waardoor alle klanten met één app Augmented Reality toepassen in hun drukwerk.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK