Optimisme in Drupa Global trendrapport

Het net uitgekomen Global trendrapport van Drupa toont een optimistische kijk op de ontwikkelingen in de grafische industrie
We vatten het kort samen.

Vertrouwen
Grafische bedrijven hebben over het algemeen meer vertrouwen in hun toekomstperspectieven en hun leveranciers:
40% van de drukkers beschreef hun bedrijf een ‘goede’ economische staat en 9% beschreven het als ‘arm’ (het saldo antwoordde ‘bevredigend’).

Prijsdruk
Er blijft financiële druk op zowel drukkers en leveranciers. Dalende prijzen en verminderen marges zijn het patroon sinds de enquête gestart in 2013. Bedrijven reageren met schaalvergroting en kostenbesparing.

Variatie
Er is een verbazingwekkende variatie in gebruikte druktechnieken. 65% van de printer-respondenten hebben Vellenoffset in hun fabrieken, 47% digitaal toner cutsheet kleur, 29% digitale toner cutsheet mono, 24% Digital inkjet wide formaat (vel en rol ingevoerd) en 20% Flexo.

Conclusie:
Dit is de meest positieve Drupa Global trendrapport ooit.
Zowel drukkers als leveranciers zijn positief in hun voorspellingen. Dat de wereldeconomie stijgt, is zeker de onderliggende oorzaak van dit optimisme.
Ondertussen worden digitale media en digitale communicatie steeds groter
In plaats ze te zien als een bedreiging voor het toekomstige bestaan van drukwerk, vinden drukkers en leveranciers steeds meer manieren om met nieuwe technieken drukwerk interessant te maken voor consumenten.
Sterke markten zijn: verpakkingen en de reclamemarkt.

De volledige samenvatting in het Engels is hier te downloaden

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK