LinkedIn stopt ook met Stories

In navolging van Twitter, stopt ook LinkedIn met hun Stories. Vanaf eind september kunnen gebruikers op dit platform geen korte video’s meer plaatsen.

Linkedin Stories

In een blog legt LinkedIn uit waarom de Stories al na een jaar verdwijnen. Dat heeft er vooral mee te maken dat gebruikers van LinkedIn niet willen dat de video’s na 24 uur weer verdwijnen. “Bij het ontwikkelen van Stories gingen we ervan uit dat mensen geen informele video’s bij hun profiel wilden en dat vluchtigheid de drempel zou verlagen die mensen voelen om iets te posten. Het blijkt dat je blijvende video’s wilt maken die je professionele verhaal op een meer persoonlijke manier vertellen en die zowel je persoonlijkheid als je expertise laten zien.” Verder blijken gebruikers meer creatieve tools te wensen om boeiende video’s te maken. Met de ervaren lessen zegt LinkedIn nu een “Stories-formaat te ontwikkelen tot een nieuwe video-ervaring op LinkedIn die nog rijker en interactiever is. We willen de gemengde media en creatieve tools van Stories op een consistente manier omarmen op ons hele platform, en tegelijkertijd werken aan een betere integratie met je professionele identiteit.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK