Corporate brochure voor PEFC

PEFC is wereldwijd de grootste organisatie voor duurzaam bosbeheer. Maar wat doet deze organisatie nu precies? En wat heb je daaraan als producent of gebruiker van hout- of papierproducten in Nederland? Je kunt het allemaal lezen in de nieuwe corporate brochure ‘Met PEFC bouw je aan een mooiere wereld’, die vanaf nu verkrijgbaar is.

Pefc Brochure

PEFC werkt wereldwijd samen met ruim een miljoen boseigenaren en ongeveer 25.000 bedrijven aan het duurzaam beheren van onze bossen. In duurzaam beheerde bossen worden geoogste bomen vervangen door nieuwe aanplant. Bomen nemen CO2 op uit de lucht en slaan dit gas permanent op in het hout. Zo dragen de duurzaam beheerde bossen continu bij aan het leefbaar houden van onze planeet.

Het hout dat uit duurzame bossen komt, wordt gecertificeerd door onafhankelijke keurmeesters. Deze certificeerders beoordelen alle bedrijven en producten in de gehele keten, van het bos tot aan de eindgebruiker. Zo weet zowel de producent als de consument uiteindelijk dat hij met de aankoop of productie van PEFC-gecertificeerde producten bijdraagt aan het duurzame beheer van onze bossen. Hoe het hele certificeringsproces precies werkt en aan welke voorwaarden producenten moeten voldoen om in aanmerking te komen voor certificering? Dat en nog veel meer staat haarfijn uitgelegd in de kleurrijke en overzichtelijke nieuwe brochure van PEFC.

Nieuwsgierig geworden? Vraag direct de brochure aan via info@pefc.nl of download deze. Dat kan heel eenvoudig op de website van PEFC Nederland.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK