Na corona talloze prijsverhogingen, wat te doen?

Het begon met de prijzen van inkten, toners, platen en papier. Vervolgens werd het transport flink duurder en nu volgen flinke verhogingen in de energieprijzen. Wat te doen?

Aan één kant zijn er voldoende signalen dat het aantal orders in de branche weer aan het toenemen is. Sommige bedrijven zeggen dat ze weer op ‘normaal’ niveaus functioneren, anderen zijn op weg naar die positie en een kleine minderheid doet het buitengewoon veel beter dan voorheen.

De branche is doorgaans niet zo snel met het verhogen van prijzen, zeker niet als daarmee meteen de relatie op scherp wordt gezet. Maar niets doen is dus geen optie meer. De opgetelde kostenverhogingen zijn zodanig dat het het verschil kan maken tussen verlies, geen winst of winst op een order.

Ga daarom juist wel het gesprek aan met de klanten, maak afspraken, bezoek je klanten en leg duidelijk uit hoe de verschillende kostencomponenten in elkaar zitten. Niets doen is echt geen optie.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK