Afgelopen maand explosie bij Japanse tonerfabriek van Konica Minolta

Volgens PrintWeek heeft er afgelopen maand een explosie plaatsgevonden bij de Konica Minolta fabriek in Tatsuno. Niemand raakte gewond, maar de materiële schade bleek groot te zijn.

De 46.641 m² grote Tatsuno-fabriek werd in 2007 geopend en telde in juli 44 werknemers. De explosie vond al plaats op 12 augustus, de laatste update door PrintWeek werd deze week gepubliceerd.

Konica Minolta Tonerfabriek

Konica Minolta gaf op verzoek van PrintWeek de volgende verklaring: “Voorlopig is de operatie stilgelegd terwijl Konica Minolta, Inc. de oorzaken van de explosie evalueert in nauwe samenwerking met de lokale brandweer en politie. Gevolgen zullen zijn een komende verstoring in de gestage aanvoer van verbruiksartikelen. Hoogstwaarschijnlijk kunnen we vanaf medio september gedurende een bepaalde periode te maken krijgen met een tekort aan tonervoorraad.”

Konica Minolta ging niet in op de situaties van toner leveringen in verschillende landen

Konica Minolta verontschuldigt zich oprecht voor de gevolgen die dit kan hebben voor klanten en partners en werkt op volle kracht en op vele niveaus om de situatie zo snel mogelijk te verbeteren. Communicatie naar klanten en partners alsmede op maat gemaakte mitigatie is al gaande.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK