Konica Minolta gaat samenstelling Europese vestigingen herzien

Het is geen uitzondering in het speelveld van de wereldwijde printerfabrikanten, willekeurig in welk segment men zich begeeft. Ondanks innovaties in diverse producten en diensten, reorganiseren de meeste bedrijven om zich voldoende te wapenen tegen tegenvallende resultaten.

konica-minolta-logoOok Konica Minolta kijkt naar de kosten. De operationele winst bij het bedrijf is in het derde kwartaal met 87 procent gedaald tot 45 miljoen euro. De winst voor belastingen kromp bij Konica Minolta zelfs met 95 procent naar 12,5 miljoen euro. Deze cijfers hebben ook gevolgen voor de vestigingen in Europa, al gaat het bedrijf in haar berichtgeving niet in op de omzet- en winstverhoudingen in de verschillende werelddelen.

De Belgische vakbonden zouden vernomen hebben dat bij Konica Minolta 500 banen zouden (moeten) verdwijnen. Zij benadrukten dat het al de tweede reorganisatie in één jaar zou betreffen. In België zouden in de vestiging bij Zaventem ca. 250 medewerkers in dienst zijn. In de Nederlandse vestiging in Hoofddorp zouden ca. 260 medewerkers in dienst zijn. De eventuele gevolgen voor beide vestigingen zijn momenteel nog niet bekend (gemaakt).

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK