Ricoh: ‘Mkb’ers digitaliseren onvoldoende’

Liefst tachtig procent van de Nederlandse mkb’ers slaagt er onvoldoende in om hun bedrijfsprocessen te digitaliseren, blijkt uit een onderzoek in opdracht van Ricoh.

ricoh-mkbDe drie grootste drempels voor het doorvoeren van de benodigde digitalisering zijn: gebrek aan tijd (42%), financiële middelen (32%) en capaciteit (30%). Daarnaast maken mkb’ers zich zorgen over de benodigde kennis, competenties van medewerkers en het ontbreken van een IT-afdeling. Mkb-ondernemingen hebben vooral behoefte aan inzicht in de kosten versus het rendement dat de digitalisering gaat opleveren (16,1%). Ook willen ze graag extra handjes bij het toepassen van digitale oplossingen (12,3%) en advies van een externe partij over de te zetten stappen (11,6%).

Belang

Hoewel mkb’ers drempels ervaren om te gaan digitaliseren, onderschrijft 82,6 procent van de ondervraagden wel het belang ervan. De voornaamste redenen om te digitaliseren zijn: efficiënter werken, het verlichten van administratieve lasten en het centraliseren van informatie. Opvallend is dat ondernemers vooral investeren in het digitaliseren van administratie. Momenteel worden met name facturen (84%) en personeelsadministratie (72%) gedigitaliseerd.

Download het volledige onderzoeksrapport.

Bron: sign.nl

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK