Ricoh: ‘Mkb’ers digitaliseren onvoldoende’

Liefst tachtig procent van de Nederlandse mkb’ers slaagt er onvoldoende in om hun bedrijfsprocessen te digitaliseren, blijkt uit een onderzoek in opdracht van Ricoh.

ricoh-mkbDe drie grootste drempels voor het doorvoeren van de benodigde digitalisering zijn: gebrek aan tijd (42%), financiële middelen (32%) en capaciteit (30%). Daarnaast maken mkb’ers zich zorgen over de benodigde kennis, competenties van medewerkers en het ontbreken van een IT-afdeling. Mkb-ondernemingen hebben vooral behoefte aan inzicht in de kosten versus het rendement dat de digitalisering gaat opleveren (16,1%). Ook willen ze graag extra handjes bij het toepassen van digitale oplossingen (12,3%) en advies van een externe partij over de te zetten stappen (11,6%).

Belang

Hoewel mkb’ers drempels ervaren om te gaan digitaliseren, onderschrijft 82,6 procent van de ondervraagden wel het belang ervan. De voornaamste redenen om te digitaliseren zijn: efficiënter werken, het verlichten van administratieve lasten en het centraliseren van informatie. Opvallend is dat ondernemers vooral investeren in het digitaliseren van administratie. Momenteel worden met name facturen (84%) en personeelsadministratie (72%) gedigitaliseerd.

Download het volledige onderzoeksrapport.

Bron: sign.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK