Curator failliete papierfabriek Meerssen Papier ziet voldoende overname mogelijkheden

Curator Remco Rosbeek van het failliete Meerssen Papier in de lokale media dat een aantal geïnteresseerden zich hebben gemeld om de papierfabriek over te nemen.

Dus de kans op een doorstart zit er dus wel degelijk in. De huidige eigenaar zei dat de beschadigingen zodanig waren dat de machines onbruikbaar zouden zijn geworden. Er is dan ook nogal wat twijfel over zijn beweegredenen het bedrijf failliet te laten verklaren, waarbij 43 mensen hun baan verloren. Vakbonden en werknemers zijn teleurgesteld in de gang van zaken.

Meerssen Papier

“Een koper is de beste mogelijkheid om zoveel mogelijk mensen aan de slag te houden”, aldus Rosbeek. Of een overname daadwerkelijk gerealiseerd kan worden, moet de komende weken blijken, zo laat de curator in 1Limburg weten.

Rosbeek zei er nu voor te zorgen dat de 43 werknemers hun salaris over augustus betaald krijgen door het UWV. “Als dat rond is, gaan we verder kijken naar de mogelijkheden, waarbij het aan het werk krijgen van de werknemers eveneens prioriteit heeft.”

Rosbeek is afgelopen dinsdag al in de fabriek gaan kijken de schade te bekijken en zicht te krijgen op voorraden en lopende opdrachten. Hij moet vervolgens de oorzaak van het faillissement in zijn rapport gaan omschrijven. Hij zal daarvoor ook zeker gaan praten met de provincie, die nauw betrokken is geweest bij het faillissement.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK