Meerssen Papier vraagt faillissement aan na overstroming

De overstromingen in Limburg hebben het bedrijf Meerssen Papier genoodzaakt tot het aanvragen van het faillissement. 53 werknemers verliezen hun baan.

De machines bij Meerssen Papier zijn zodanig beschadigd, dat de productie op korte termijn niet kon worden hervat. Ook is de schade aan gebouwen aanzienlijk.

Meerssen Papier

Het bedrijf heeft een roerige historie achter de rug. De provincie verkocht jaren geleden de gebouwen voor het symbolische bedrag van 1 euro aan Rolf Pijsel. De provincie hielp de onderneming vooral om het behoud van arbeidsplaatsen. De relatie tussen de provincie en Meerssen Papier verliep bepaald niet soepel. Het contract rondom de gebouwen was vaker onderwerp van gesprek, tot en met een behandeling in een kort geding bij de rechter, afgelopen april.

Bron: 1Limburg

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK