Apple’s derde kwartaal met 36% meer omzet

Vooral de omzet uit diensten maken de fraaie Apple-cijfers nog beter dan verwacht. Het bedrijf boekte in het juni-kwartaal een recordomzet van 81,4 miljard dollar, een stijging van 36 procent op jaarbasis.

Apple Logo

CEO Tim Cook zei bij de presentatie van de cijfers: “Dit kwartaal hebben onze teams voortgeborduurd op een periode van ongeëvenaarde innovatie, door krachtige nieuwe producten te delen met onze gebruikers, in een tijd waarin het gebruik van technologie om mensen overal met elkaar te verbinden nog nooit zo belangrijk is geweest.”

“Onze recordbedrijfsprestaties in het juni-kwartaal omvatten nieuwe omzetrecords in alle geografische segmenten, een dubbelcijferige groei in elk van onze product- en dienstcategorieën”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple.

Cijfers Apple Q2 2021

Apple heeft in het afgelopen kwartaal een operationele kasstroom van 21 miljard dollar gegenereerd, bijna
29 miljard dollar aan de aandeelhouders ’teruggegeven’ en aanzienlijke investeringen in ons bedrijf gedaan ter ondersteuning van de groeiplannen voor de lange termijn.

Het gedetailleerde overzicht (PDF) van de cijfers laat de verdeling van de omzet per categorie zien.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK