Cijfers Koenig & Bauer eerste half jaar

Koenig & Bauer zegt dat de orderontvangst met ca. 30% is gestegen, maar de omzet tot en met 30 juni daalde met 4,4% tot 493,2 miljoen euro.

Toch gaat het steeds beter met het bedrijf. Vorig jaar was de EBIT (Earnings before interest and taxes) in de vergelijkbare periode nog -19,8 miljoen euro, nu noteert het bedrijf een positieve EBIT van 6,4 miljoen euro. Dat resulteert is het directe gevolg van het P24x-effici├źntieprogramma.

China Print Expo

Koenig & Bauer: “Recordaantal orders genoteerd op recente China Print expo.”

De orders voor persen stegen voor alle producten in de divisie Special – die metaaldecoratie, glas en holle verpakkingen, veiligheidsdrukwerk en ID-codering omvat – en stegen met 45% dankzij een van de beste prestaties ooit van de gespecialiseerde dochteronderneming MetalPrint. De orders voor vellenpersen stegen met 30%, waarbij het grootste deel van de groei voor rekening kwam van verpakkingsdrukkers.

Koenig Bauer 2021 Aq Q2

Digital & Web stelde teleur, ondanks groei in orders voor flexopersen voor flexibele verpakkingen, met lagere orders voor rotatieoffsetpersen en ‘pandemische terughoudendheid’ van klanten in digitaal decor- en golfkartondrukwerk.

Bron: Koenig & Bauer (PDF)

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK