Sappi zet papierfabriek in Maastricht in de etalage

Papierproducent Sappi hoopt de Maastrichtse vestiging tegen het voorjaar van komend jaar verkocht te hebben. Er werken momenteel 500 mensen.

sappi-maastricht

Maastricht heeft geen eigen pulpproductie en kan daarom volgens Sappi zelf niet voldoende concurreren met grotere branchegenoten. Dat zegt het bedrijf in het FD.

In de afgelopen jaren heeft Sappi nog miljoenen euro’s geïnvesteerd in Maastricht, maar heeft het besluit tot verkoop definitief genomen. Eerder (2013) werd de fabriek in Nijmegen gesloten, daar werkten toen 200 mensen. Marco Eikelenboom, algemeen directeur van Sappi Europe, zegt dat de fabriek rendabel is, maar niet meer past in de Sappi strategie.

Bron: FD

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

2 reacties

  1. Medewerker Sappi! op 08/01/2022 om 15:18

    Zeer slecht bericht!!
    Als je de bron volgt staat er dat sappi maastricht in de etalage wordt gezet, jullie spreken over sluiting!    • Peter Luit op 10/01/2022 om 11:20

      U heeft gelijk, excuses voor deze niet bedoelde fout. Uiteraard hebben wij de tekst aangepast.Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK