Veldhuis Media investeert fors in Komori

Veldhuis Media heeft drie nieuwe Komori drukpersen besteld. ‘Die worden volgend jaar, na onze verhuizing van Raalte naar Meppel, geïnstalleerd’, zegt directeur Oscar Jager.

Veldhuis Media
Gert Muller (Komori), Erwin de Lange en Oscar Jager (Veldhuis Media), Remco Smit (AtéCé).

Oscar Jager: “Voor ons is de verhuizing een goed moment om ons drukpersenpark te moderniseren. In concreto worden er begin volgend jaar twee nieuwe Komori Lithrone GL840P Advance achtkleuren drukpersen geïnstalleerd. Enkele maanden daarna komt er nog een nieuwe Komori Lithrone GL540P Advance vijfkleuren drukpers bij. In totaal komt bij ons het aantal druktorens op het formaat 70×100 op 37. Daarmee behoren wij tot de grootste Komori-huizen binnen Europa.”

Collega-directeur Erwin de Lange vult aan: “De persautomatisering heeft bij Komori niet stilgestaan. Het draait vandaag de dag allemaal om productiviteit, en die is op deze nieuwe drukpersen weer een stuk hoger. Alles is volledig geautomatiseerd. In feite wordt de Komori aangezet en die stopt niet meer voordat alles is gedrukt. Dat wij weer voor drukpersen van Komori gekozen hebben is geen toeval. Door onze langjarige relatie met Komori hebben we natuurlijk veel vertrouwen in dit Japanse merk gekregen. Toch is dat bij ons nooit de belangrijkste reden voor deze merkkeuze. We kijken bij iedere investering weer kritisch naar de mogelijkheden die er op dat moment zijn. Uiteindelijk gaat het om de drukpers die het beste bij ons drukwerkpakket past en waar we het beste ons geld mee kunnen verdienen. En dat is voor ons met Komori.”

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK