Veldhuis Media kiest op drupa voor tweede MBO T960 Perfection

WIfag MBO VeldhuisVeldhuis Media uit Raalte gaat het bestaande machinepark uitbreiden met een tweede MBO T960 Perfection 4-4, besteld bij Wifac. Hiermee maakt Veldhuis Media een extra efficiencyslag. 

Vanwege verdere omzetgroei moest er een keuze gemaakt worden. Meer uren produceren of verder automatiserengebruikmakend van een tweede MBO T960.Veldhuis Media heeft al sinds (Drupa) 2012 goede ervaringen met de eerste MBO T960 configuratie. Dus voor de eigenaren van Veldhuis Media, Oscar Jager en Erwin de Lange, was die keuze niet zo moeilijk.

Belangrijke voordelen

Veldhuis Media kocht een MBO T960 Perfection 4-4 met een Palamides Alpha 700 automatisch uitlegsysteem dat afperst, opstoot en telt. Hierdoor heeft de bediener weinig werk aan het wegzetten van gevouwen producten. Verder voert de machine de drukvellen in de breedte in, dit in tegenstelling tot andere vouwmachines. Hierdoor wordt een snelheidsverhoging gerealiseerd van meer dan vijftig procent; katernen van zestien pagina’s A4 kunnen met snelheden tot 20.000 stuks per uur gevouwen worden. Een ander belangrijk voordeel is dat de vouwkwaliteit hoog is, omdat de vouwmachine exact dezelfde voor- en zijaanleg heeft als de drukpers. Bovendien is de kwaliteit van doorlopers in het product beter en gemakkelijker te sturen, en ligt het product door de gebruikte vouwwijze veel vlakker.


Veldhuis Media is een vellenoffsetdrukkerij die gespecialiseerd is in de vervaardiging van brochures, magazines, catalogi, boeken en periodieken. Het is een modern en allround grafimedia bedrijf dat opereert in de gehele communicatiekolom. Van vormgeving, opmaak en druk tot en met grafische afwerking en fulfillment. Oscar Jager: “Wij hebben een platte organisatiestructuur. Daardoor zijn onze doorlooptijden kort en onze prijzen correct. Efficiency ten top dus, en daar profiteren onze klanten van.”

Veldhuis Media heeft haar organisatie zo ingericht dat katernen met hoge snelheid gevouwen kunnen worden, en uiteraard met slechts één bediener. De twee MBO T960 configuraties gaan het hart vormen van de vouwafdeling.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK