Paddock Digital Printing investeert in Fujifilm Acuity Ultra

Paddock Digital Printing BV, opgericht in 2007, is een in Nederland gevestigd printproductiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van bewegwijzering voor binnen en buiten. Hoewel het een relatief klein bedrijf is, met slechts tien werknemers, worden alle producten van begin tot eind volledig in eigen huis geproduceerd. Het bedrijf investeerde in 2020 in een achtkanaals Acuity Ultra 5044 om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken en concurrerend te houden.

Paddock Digital Printing

Nadat Paddock Digital Printing al twee Fujifilm Uvistar-printers had geïnstalleerd (waarvan er een nu is vervangen door de Acuity Ultra), heeft het bedrijf in de loop der jaren een uitstekende relatie met Fujifilm opgebouwd.

Reinier Lemaire, directeur en eigenaar van Paddock Digital Printing, legt uit hoe het bedrijf in eerste instantie kennismaakte met de Acuity Ultra, en wat uiteindelijk tot deze investeringsbeslissing heeft geleid: “Als een volwaardig printproductiebedrijf zijn we altijd op zoek naar manieren om ons bedrijf toekomstbestendig te maken, zodat we kunnen blijven voldoen aan de eisen die onze klanten aan ons stellen, van hoge kwaliteit tot snelle doorlooptijden. Aangezien de industrie zich in zo’n snel tempo ontwikkelt, leidt stilstand tot achteruitgang, dus moeten we volledig up-to-date zijn met onze software en productieoplossingen.”

Paddock Digital Printing Acuity Ultra

“Nadat Fujifilm ons had laten kennismaken met de Acuity Ultra, besloten we enkele tests uit te voeren om de prestaties te onderzoeken. We kozen voor het 5044-model vanwege de dubbele CMYK-optie met acht kleurkanalen die het biedt en de breedte van vijf meter. Onze operator bracht twee dagen door in het Advanced Print Technology Centre van Fujifilm in Brussel met een ingenieur van Fujifilm, en samen voerden ze tests uit op een reeks substraten. We waren verheugd te ontdekken dat de Acuity Ultra onze verwachtingen overtrof op het vlak van kwaliteit, functionaliteit, bediening en snelheid. Het leverde precies wat wij nodig hebben om aan de eisen van de klant te voldoen.”

Het bedrijf gebruikt de machine om een reeks indoor- en outdoormaterialen te bedrukken, roll-to-roll, tot een breedte van vijf meter. “De variatie en verschillende opties, zoals de mogelijkheid om op drie jumborollen tegelijk te produceren, bieden een superieure veelzijdigheid en flexibiliteit. We waren blij met de toevoeging van deze betrouwbare en zeer snelle printer en sinds de installatie heeft hij het vertrouwen in ons bedrijf een boost gegeven. Het stelt ons niet alleen in staat om producten van hoge kwaliteit te blijven leveren aan onze bestaande klanten, maar ook om nieuwe zakelijke kansen te ontwikkelen. ”

“We hebben van een aantal klanten al zeer positieve feedback gekregen over de kwaliteit van de afdrukken, met name wat betreft de kleurkracht en de resolutie. De operators zijn ook erg onder de indruk van de productiviteit van de machine en de mogelijkheid om zo naadloos te schakelen tussen verschillende snelheden.”

Lemaire was complimenteus over de samenwerking met Fujifilm tijdens het gehele verkoop- en installatieproces. “Fujifilm heeft een goede kennis van de markt en werkt er voortdurend aan om zijn reputatie hoog te houden. Hun nauwe samenwerking en partnership-benadering is door iedereen in het team gewaardeerd, en we zijn blij dat we deze relatie nog verder hebben kunnen uitbouwen.”

“Ondanks de moeilijke periode door de pandemie zijn we doorgegaan met de investering en daar hebben we geen moment spijt van gehad,” besluit Lemaire. “De signindustrie werd onvermijdelijk getroffen en veel van onze klanten zitten in de evenementen- en festivalbranche. In navolging van deze bedrijven moesten we optimistisch blijven in afwachting van de terugkeer van deze sectoren naar een normale situatie. Dankzij deze investering voelen we ons nu meer dan ooit voorbereid op de toekomst.”

Kevin Jenner, European Marketing Manager, Wide Format Inkjet Systems bij Fujifilm Graphic Systems Europe zegt: “We zijn verheugd om onze relatie met Paddock Digital Printing te versterken met de toevoeging van de Acuity Ultra. Het is fantastisch om te zien welk verschil de investering maakt voor het bedrijf, ondanks de uitdagingen waarmee de sector de afgelopen anderhalf jaar te maken heeft gehad. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken om elke kans te maximaliseren.”

Bron: persbericht, partnerbijdrage

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK