Fujifilm’s nieuwe Acuity-reeks sleept begeerde Red Dot design awards in de wacht

Fujifilm kondigt aan dat zijn onlangs gelanceerde Acuity Prime en Acuity Ultra R2 breedformaatprinters elk een Red Dot 2021 designprijs hebben gewonnen. De door Red Dot aangestelde deskundige jury omschreef de Acuity Prime als een machine waarin “gebruiksvriendelijke en praktijkgerichte flexibiliteit samengaat met indrukwekkende efficiëntie en prestaties.”

Bij de beoordeling van Fujifilm’s superbreedformaat Acuity Ultra R2 zei de jury dat deze “indruk maakt met technische kenmerken en een ontwerp dat op elegante wijze de kwaliteit van zijn producten centraal stelt.”

Kevin Jenner, Europees Marketing Manager bij Fujifilm Speciality Ink Systems, licht toe: “We zijn verheugd deze nieuwe producten erkend te zien met Red Dot Awards voor productontwerp. Bij het volledig herontwerpen van ons Acuity-assortiment in de afgelopen paar jaar hebben we een nieuwe blauwdruk voor breedformaat gecreëerd, en we hebben enorm veel geïnvesteerd en verbeeldingskracht gestoken in elk aspect van het ontwerp. Door goed te luisteren naar de behoeften van onze klanten en door specialisten op het gebied van industrieel ontwerp in te schakelen om samen te werken met ons eigen Fujifilm Design Centre in Tokio, hebben we een assortiment gecreëerd dat een uitzonderlijke prijs/prestatieverhouding biedt, waarbij de ROI voor afdrukken opnieuw wordt gedefinieerd en de verwachtingen op het gebied van gebruiksgemak worden bijgesteld. Het gamma geeft een nieuwe betekenis aan de waarde en de veelzijdigheid van dit soort printers, en ziet er bovendien elegant en stijlvol uit. Een uitzonderlijk design is van cruciaal belang om deze doelstellingen te bereiken, en we zijn erg blij dat deze producten de erkenning krijgen die ze verdienen.”

Bron: Persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK