Mediasector vraagt de politiek om mogelijkheden tot commerciële samenwerking

DPG media, Mediahuis, NPO, Talpa en RTL Nederland hebben de huidige informateur Mariëtte Hamer een brief geschreven, waarin zij de oproep doen om in een nieuw kabinet aandacht te geven aan de wens om te komen tot een zogenaamd ‘level playing field’.

De mediabedrijven maken deel uit van de zogenaamde ‘industrietafel’, opgezet voor Media Perspectives. Ze vragen Hamer om het mogelijk te maken dat de grote mediapartijen op reclamegebied met elkaar mogen samenwerken in hun strijd tegen grote internationale marktpartijen als Google en Facebook. Ze zeggen dat een dergelijke samenwerking op dit moment door wetgeving moeilijk wordt gemaakt.

Mediabedrijven Samenwerking

De bedrijven zeggen nu dat het speelveld ongelijk en oneerlijk is. Erik Roddenhof, CEO van DPG media, zegt dat het initiatief een goede stap is om als gehele sector aan de overheid te laten zien hoe urgent de situatie is.

Lees de gehele brief

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK