Flinke groeicijfers voor New Skool Media in coronajaar 2020

New Skool Media, uitgever van magazines en merken als: EW, Seasons, Columbus Magazine, delicious, KIJK, Beleggers Belangen, Fiets en Truckstar, laat in 2020 een groeiend ebitda-resultaat zien van 5,0 miljoen euro. Een bijzonder opvallend feit temidden van collega magazine-uitgevers die juist te maken hebben met tegenvallende resultaten.

New Skool Media – 19 consumentenmerken, 300.000 abonnees, 167 werknemers – heeft de afgelopen week haar financiële resultaten over het boekjaar 2020 bekendgemaakt. Ondanks de coronacrisis en een omzetdaling van 12% door het wegvallen van grootschalige events zoals het Truckstar Festival, een lagere losse verkoop vanwege de lockdown en druk op de advertentiemarkten, laat het bedrijf in 2020 dus een sterk verbeterd resultaat zien. Een opvallende prestatie, nu andere magazine-uitgevers juist onlangs herstructureringen en het staken van titels moesten aankondigen wegens aanhoudend slechte resultaten.

New Skool Media

CEO Erwin van Luit: “De basis van alles is, dat wij sterk zijn in het bouwen van community’s rond special interest-merken. Juist in deze tijd is daar een enorme behoefte aan. New Skool Media bewijst dat het exploiteren van magazine-merken wel degelijk zeer succesvol, rendabel en leuk kan zijn. Als je maar een heldere strategie hebt, tijdig duidelijke portfoliokeuzes maakt, altijd kostenbewust opereert, slim investeert, maar bovenal de loyale abonnee centraal stelt in je bedrijfsmodel. In de pers wordt recent de indruk gewekt dat de magazine-markt implodeert. New Skool Media bewijst dat dit in haar geval geenszins het geval is. Ik ben er erg trots op om te zien hoe we in het coronajaar 2020 ons bedrijf verder hebben kunnen ontwikkelen, zeker ook op digitaal vlak. Dat is een groot compliment waard aan iedere NSM-collega.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK