Uitgever New Skool Media ziet kansen in het buitenland

Uitgever New Skool Media heeft eenmalig cijfers over 18 maanden gepubliceerd, omdat CEO Erwin van Luit van gebroken boekjaren af wilde. De nettowinst bedroeg 1 miljoen euro. Vanaf dit jaar worden cijfers per kalenderjaar gepubliceerd.

New Skool MediaDe omzet van de op één na grootste uitgever in een groot aantal publiekstijdschriften is stabiel gebleven. Volgens Van Luit is de gehele portfolio aan tijdschriften onder de loep genomen, niet lopende titels zijn samengevoegd met anderen of verstoten. Zo werden de voetbalbladen in het portfolio gestaakt, Zeilen en Home & Garden werden verkocht, de titel Moto73 is in een joint-venture verdergegaan en KnowHow samengevoegd met Kijk. Het laatste toegevoegde opinieblad Elsevier voldoet aan de verwachtingen. Van Luit zegt dat het blad nu op een index staat van 102 ten opzichte van het begin van Elsevier, onder de vlag van NSM.

Wel zegt Van Luit dat de advertentiemarkt moeilijk blijft. Daarom moet er extra veel geïnvesteerd worden in de mediamerken, om zo crossmediaal mogelijk de juiste mix aan de adverteerders te kunnen aanbieden.

Buitenland

Kijk, Vorsten en Delicious hebben volgens Van Luit potentieel in het buitenland. Maar hij sluit ook overnames van bestaande titels in de ons omringende landen niet uit. New Skool Media heeft achttien consumententitels, 320.000 abonnees en 200 werknemers. De uitgever koopt het grootste deel van haar drukwerk in via de inkoopkanalen van Sanoma. In de komende tijd zullen (afhankelijk van de oplage per titel) mogelijk titels verhuizen, vanwege de situatie bij Sanoma’s huisleverancier Roto Smeets.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK