New Skool Media goed 2019 achter de rug, vertrouwen in 2020

New Skool Media is de nummer twee in ons land op het gebied van magazines. Het bedrijf heeft met 19 consumententitels, 320.000 abonnees en 180 werknemers afgelopen jaar een flinke slag gemaakt in de digitalisering van de merken.

Newskool Media

Het bedrijfsresultaat was vorig jaar ruim 1 miljoen euro. De nettowinst was circa 350.000 euro. De genormaliseerde ebitda (de brutowinst minus aftrek van overheadkosten van een bedrijf) kwam bij een omzet van 48 miljoen uit op 4,7 miljoen euro. De resultaten waren ongeveer gelijk aan de cijfers van 2018.

Print nog altijd belangrijkste deel van de omzet, digitalisering van de merken basis voor steeds meer crossmediale formats

CEO Erwin van Luit verwacht dit jaar een omzetdaling met 10 tot 15 procent door het wegvallen van de omzet uit evenementen en de dalende advertentieverkoop als gevolg van de crisis. Inkomsten uit de zogenaamde ‘lezersmarkt’ bedragen ongeveer 86% van de omzet. Van Luit verwacht dat het uiteindelijk resultaat over 2020 ongeveer gelijk zal zijn aan het resultaat van 2019.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK