Boekendistributeur CB deed het in 2020 goed door corona

CB – voorheen Centraal Boekhuis – heeft dankzij corona een goed 2020 achter de rug. De online bestedingen in boeken namen fors toe, hetgeen echter wel ten koste ging van de fysieke boekwinkels, die door de maatregelen noodgedwongen gesloten waren.

De omzet van CB steeg van 95 miljoen euro naar ca. 110 miljoen euro bij een verdubbelding van de winst tot ruim 10 miljoen euro. Afgelopen dinsdag werd het jaarverslag gepubliceerd. Het bedrijfsresultaat bedroeg 13,9 miljoen. Deze cijfers betreffen maar alleen de boekenbranche. CB verzorgt namelijk ook de distributie van medische producten voor zorginstellingen.

Cb Logo

CB heeft ondanks de langdurige sluiting van boekwinkels vooral boeken afgeleverd bij de (grotere) online spelers in dit segment. De online bestellingen voor boeken stegen ruim 25%, iets waar de gewone boekhandel dus niet van heeft geprofiteerd. Door corona is de consument wel meer gaan lezen, drukkerijen in dit segment profiteerden wel van die beweging.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK