Zijn persproeven als controle nog wel nodig?

De Vlaamse printmedia consultant Eddy Hagen vraagt zich af of het beoordelen van persproeven nog wel noodzakelijk is. In een uitgebreide analyse kijkt hij terug op de ontstane noodzaak uit het verleden en trekt conclusies voor vandaag.

Just Normlicht Tafel
Just was een bekende leverancier van gestandaardiseerde ‘controle lichttafels’

De bekende loep, de densitometer en de beoordelingskast met normlicht waren decennialang omringd met zowel prepress specialisten, drukkers en inkopers. Samen vormden ze het oordeel rondom de veelal door prepress gemaakte drukproeven die overeenkwamen met het uiteindelijke resultaat op de pers. Sindsdien is er veel veranderd.

De tijd om 1% van een proceskleur op een bepaalde plaats aan te passen, ligt ver achter ons.

Insights4print

Zijn verhaal staat vol leuke wetenswaardigheden, feiten en mythes rondom de controles die decennialang werden uitgevoerd. Neem dit weekend 13 minuten de tijd om zijn verhaal te lezen op Insights4Print.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK