40% van de zzp’ers vindt website niet nodig

Gfk deed in opdracht van SIDN (Stichting Internet Domeinregistraties Nederland) onderzoek naar nut, noodzaak en rendement van zakelijke websites.

Sidn Website Zzp

Er werden in totaal 1282 Nederlandse bedrijven onderzocht. Het merendeel van de respondenten bleek zzp’er te zijn. Zij gaven aan dat zij met een website niet zien het kanaal waarmee zij hun doelgroep kunnen bereiken. En 65% van die groep zegt ook niet voornemens te zijn dat in de nabije toekomst te veranderen.

Veel zzp’ers maken wel gebruik van e-mailadres met eigen domeinnaam, echter zonder website.

Geloofwaardigheid

Toch denkt lang niet elke ondernemer dat een website nutteloos zou zijn. Van de bedrijven die wel een website hebben en onderhouden zegt 85% geloofwaardiger over te komen. Dus als zij wel aanwezig zijn op het web met een site met daarin een volledig eigen identiteit, dus geen generieke look&feel zoals bij alle social-mediakanalen.

LinkedIn

Bedrijven die zich echter wel met social-mediakanalen willen onderscheiden, kiezen meestal voor LinkedIn. Slechts weinigen weten echter op welke wijze de inzet van mediakanalen ook daadwerkelijk resulteert in omzet. Gfk maakte een infographic met daarin de belangrijkste resultaten van hun onderzoek.

Bron: SIDN

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK