Fujifilm kondigt ‘Blueprint Live’-concept aan op Fespa 2022

Fujifilm komt na twee jaar groots terug op het eerste ‘beursoptreden’ tijdens Fespa 2022 in Berlijn. Centraal staat de Acuity-grootformaatreeks van Fujifilm in levende lijve te zien, op stand C30, hal 2.2, tijdens een evenement dat het bedrijf ‘Blueprint Live’ noemt.

Fujifilm Blueprint Live

Het bedrijf ging na succesvolle jaren in sign- en displaysegmenten ’terug naar de tekentafel’ om een nieuwe blauwdruk te definiëren voor UV-inkjet printprestaties.

Tijdens Fujifilm’s ‘Blueprint Live’ evenement op Fespa 2022, worden de eerste twee printers van het nieuwe assortiment – de Acuity Prime en Acuity Ultra R2 gepresenteerd.

Daarnaast zal Fujifilm tijdens ‘Blueprint Live’ ook nog niet eerder aangekondigde modellen tonen, in totaal zes grensverleggende printers.

Acuity Prime en Acuity Ultra R2

Medio 2021 werd ook de Acuity Prime gelanceerd. Deze stijlvol ontworpen nieuwe flatbed print ongekende snelheden met een uitzonderlijk hoge kwaliteit op een reeks harde en flexibele media, en biedt een uitstekende veelzijdigheid, waarde en gebruiksgemak tegen een uitstekende prijs, om een fantastische ROI te realiseren.

Acuity Prime
Fujifilm Acuity Prime

De Acuity Ultra R2, die medio 2021 werd aangekondigd, is verkrijgbaar in versies van 5m of 3,2m – beide worden op de stand tentoongesteld. Dit nieuwe superbrede platform biedt dezelfde hoge kwaliteits- en betrouwbaarheidsniveaus als zijn voorganger, maar biedt ook een groot aantal ontwerpverbeteringen die zowel het gebruiksgemak als de algemene productiviteit ten goede komen.

Acuity Ultra R2
Fujifilm Acuity Ultra R2

Een nieuwe jettable primer verbetert de hechting nog verder voor bijzonder moeilijke substraten. Hierdoor is het niet meer nodig om media offline voor te behandelen voor het printen, wat tijd en geld bespaart.

David Burton, Business Director, Fujifilm Wide Format Inkjet Systems, licht toe: “In een uitdagende tijd voor de markt heeft Fujifilm gewerkt aan het leveren van een volledig nieuwe reeks printers die een nieuwe blauwdruk voor grootformaat printprestaties zullen definiëren.  Fujifilm’s ‘Blueprint Live’ evenement op Fespa 2022 vertegenwoordigt de nieuwste mijlpaal voor het bedrijf om deze visie te laten zien en printbedrijven te voorzien van de allernieuwste printers om te voldoen aan de snel veranderende behoeften van haar klanten.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK