FUJIFILM kondigt Digital UV Inkjet Label Press LP350 aan

FUJIFILM North America Corporation, Graphic Systems Division, kondigde de nieuwe FUJIFILM Digital UV Inkjet Label Press LP350 aan op het deze week gehouden Label Congress 2021-evenement.

Inkjet Label Press Lp350

De LP350, die begin 2022 op de markt zal verschijnen, is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag binnen de label markt voor kleine oplages, hoge kwaliteit en variabele inhoud. Door nieuw geïntroduceerde UV-inkten te combineren met een krachtige inkjet print engine, biedt deze nieuwe pers de optimale combinatie van productiviteit en kwaliteit. Volgens Fujifilm maakt de Noord-Amerikaanse etikettenmarkt een enorme groei door.

94 procent van het Pantone kleurengamma

Door zowel CMYK- als oranje en violet inkten te gebruiken, kan de LP350 94% van het Pantone-kleurengamma aan, wat voldoende is voor de etiketten markt. Bovendien maken de dubbele witte inkjetkanalen hoge niveaus van ondoorzichtigheid mogelijk voor een grote verscheidenheid aan labeltoepassingen. De resolutie bedraagt 600 x 600 dpi en de afdruksnelheid bedraagt 50 meter per minuut. De LP350 zal beschikbaar komen in een 9″ en 13″ uitvoering. De LP350 is tevens voorzien van een UV-uithardingssysteem.

Insteltijden zijn beperkt tot enkele minuten bij het wisselen van mediatypes

De inkten bieden ook een uitstekende printreproduceerbaarheid, densiteit en levendigheid, en kunnen gebruikt worden met een verscheidenheid aan veelgebruikte labelsubstraten, zoals heldere ondersteunde en niet-ondersteunde films, folies, gemetalliseerde materialen, en gecoat/ongecoat papier.

FUJIFILM ColorPathTM Sync

De LP350 is ook uitgerust met FUJIFILM ColorPathTM Sync, een suite van ultramoderne cloudgebaseerde kleurbeheertools die uitvoerapparaten afstemmen op aangewezen kleurdoelen. ColorPath Sync omvat geoptimaliseerde kleurcorrectie en een eenvoudige, stapsgewijze interface om toonaangevende resultaten te bereiken bij het creëren en onderhouden van de uitlijning van kleurenuitvoerapparaten. Vanuit een digitaal front-end perspectief heeft Fujifilm samengewerkt met een vooraanstaande digitale front-end en softwareleider om een uitgebreide en efficiënte productieoplossing te bieden en zo te voldoen aan de hoge markteisen van de labelmarkt.

Bron: Fujifilm (partnerbijdrage)

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK