FlintGroup heeft XSYS flexo platen divisie verkocht

Lone Star Opportunity Funds is de nieuwe eigenaar van Xsys en zou een niet bevestigd bedrag van 300 miljoen dollar voor XSYS hebben betaald.

Xsys

Donald Quintin is president van het private-equitybedrijf dat vooral sterk is in de vastgoedsector, hij zegt: “We kijken ernaar uit om samen te werken met XSYS, een toonaangevende wereldwijde leverancier van printoplossingen.”

De verkoop betekent een verschuiving in het senior management van de Flint Group. Steve Dryden, chief operating officer van Flint Group, wordt CEO, terwijl Antoine Fady CEO van XSYS wordt. Dagmar Schmidt is de COO en Martin Sauer de CFO.

Het hoofdkantoor wordt gevestigd in Duitsland. Fady zegt dat de deal XSYS verder in staat zal stellen zich te ontwikkelen als een zelfstandige, best-in-class, leverancier van totaaloplossingen voor de flexo- en letterpress prepress-industrie, met op maat gemaakte oplossingen voor elk marktsegment en elk klanttype. Wij kijken uit naar de samenwerking met Lone Star, wiens ervaring en staat van dienst van groot nut zullen zijn bij de verdere ontwikkeling van Xsys in deze volgende fase’.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK