Zalando herontwerpt verpakkingen voor overgang naar papier

Zalando’s verpakkingen hebben al vele ontwerpen gehad, maar één ding is altijd hetzelfde gebleven: het oranje Zalando-logo op een witte achtergrond. Dit zal nu veranderen met een overgang van plastic verzendzakken naar papieren zakken. Terwijl de vorige tassen gemaakt waren van plastic met 80% gerecycled materiaal, zijn de nieuwe verzendzakken gemaakt van FSC-gecertificeerd en recyclebaar papier.

210111 Zalando Bag 3 Front

Tegen het einde van het eerste kwartaal in 2022 wil het bedrijf volledig zijn overgeschakeld op de bruine papieren verzendzakken.

Zalando Se 2021 Masood Choudhry Landscape

Masood Choudhry, vice-president logistics bij Zalando, zegt: “We kijken voortdurend naar andere duurzamere materiaalopties. We testen opties met onze “tweedehands” dozen, die al voor 30% uit gras bestaan, en werken met onze teams aan hoe herbruikbare verpakkingen er in de toekomst uit zouden kunnen zien.”

Zowel de nieuwe papieren zakken als de verzenddozen zullen dezelfde look en feel hebben. De Zalando-klanten ontvangen hun bestellingen voortaan in bruine in plaats van witte dozen. Ze zijn nog steeds gemaakt van 100% gerecycled karton en inkt op waterbasis.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK