Just Another Network: het nieuwe jongeren medianetwerk

Half juli is het nieuwe jongeren medianetwerk Just Another Network gestart. Dit netwerk is een antwoord op het gat dat traditionele media laten vallen als het gaat om het bereiken en empoweren van de generaties Y en Z; een groep van 5,5 miljoen Nederlanders. Het nieuwe medianetwerk brengt talent, content, bereik, data en sales samen onder één dak. Daarnaast wordt nadrukkelijk ingezet op journalistiek, entertainment en talentontwikkeling. Just Another Network start met bekende jongerentitels, zoals: RUMAG, VKMag, DailyBuzz, Axed, Convo, First en ParraTV. Met deze platforms als basis wordt het netwerk de komende tijd verder uitgebouwd.

Smiling Teenage Girls And Boys Using Mobile Phones While Sitting At Park

Op het moment van lanceren bereikt het netwerk al 6 miljoen mensen uniek per maand (cumulatief) en heeft een grote invloed in de doelgroep, met ruim 42 miljoen video-views en zo’n 300 miljoen social impressies. Daarnaast is er toegang tot bijna 5 miljoen followers op de verschillende sociale media.

Marko Van Kampen I Just Another Network@01x

Eén van de initiatiefnemers, Marko van Kampen – oprichter van Makers Channel en voormalig creatief directeur DPG Media – ziet grote kansen in de huidige mediamarkt. “Ik heb van dichtbij gezien hoeveel moeite grote mediabedrijven hebben jongeren aan zich te binden. Het is geen onwil, maar het vergt in mijn ogen een ander soort organisatie en daar is te weinig focus en/of kennis voor binnen de huidige traditionele media. Een gemiste kans, want er is echt momentum voor een jongeren medianetwerk.”

Just Another Network is onderdeel van Just Another Media Company; dit is een buy and build initiatief van media-ondernemers, platformeigenaren en investeerders. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK