Sappi verhoogt papierprijzen met 10%

Papierleverancier Sappi kondigt voor de gehele Europese markt een prijsverhoging van 10% aan voor de gehele grafische papier portfolio.

De verhoging zal met onmiddellijke ingang worden toegepast op alle nieuwe orders en uiterlijk op 1 oktober, afhankelijk van de lopende overeenkomsten. De aanhoudende sterke kostenstijgingen voor grondstoffen en vrachtkosten maken deze maatregel onvermijdelijk om de winstgevendheid te herstellen. De verkoopteams van Sappi zullen met de klanten overleggen over de gedetailleerde uitvoering.

Sappi-Logo

Sappi Europe is een onderdeel van Sappi Limited, gevestigd in Johannesburg, Zuid-Afrika. Het bedrijf heeft zo’n 12.500 werknemers in dienst. De productportfolio wordt geproduceerd op 19 locaties verdeeld over 19 landen op drie continenten. Verkoop vindt plaats vanuit 37 verkoopkantoren, verdeeld over 150 landen, waar de klanten van Sappi actief zijn.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK