Xeikon met nieuw instapmodel in label inkjetsegment

Xeikon heeft een nieuwe inkjet UV labelpers op instapniveau van €250.000 gelanceerd. De nieuwe Label Discovery Panther UV-inkjetpers is bedoeld voor gebruikers die eenvoudige CMYK-etiketten willen drukken, op een kosteneffectieve manier. (partnerbijdrage)

Xeikon Discovery Panther

De nieuwe (en meteen beschikbare) machine heeft een printbreedte van 220 mm en draait tot max. 50 m/min. Xeikon zegt dat de pers ‘rendabel is met slechts twee uur drukken per dag’.

Filip Weymans, vice president global marketing, omschreef de nieuwe variant als ‘de meest duurzame UV-inkjetpers op de markt’.

Weymans: “Wat we hebben gemerkt in de labelruimte is dat er een groeiende markt is wat betreft de instapsegmenten. Met de Label Discovery Panther hebben we dat met een investeringsniveau van slechts 250.000 euro voor een geavanceerde UV-inkjet, het is echt iets dat aantrekkelijk gaat zijn voor de industrie.”

Weymans wees ook op de kosten- en energiebesparende voordelen van Xeikons Panther LED-inkten.

Voor flexibele verpakkingen is het Italiaanse ACM bezig met beta-testing van Xeikons Titon voedselveilige toner, die ontworpen is om temperatuur-, chemicaliën- en krasbestendige output te produceren zonder dat er extra vernis of laminering nodig is. Volgens Weymans is Titon “volstrekt uniek” en helpt hij te voldoen aan de vraag naar duurzamere verpakkingen – een belangrijk thema voor Xeikon op de komende Labelexpo Europe en daarna.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK