Xeikon lanceert twee nieuwe UV-label inkjetpersen

De Xeikon PX2200 en de Xeikon PX3300 vormen samen versie 2.0 van de UV-inkjettechnologie Panther van het bedrijf.

Xeikon Px3300
De Xeikon PX3300 als opvolger van de PX3000
Xeikon Logo 2021

Beide bestaande labelpersen (PX2000 en PX3000) zijn vervangen door het PX2200 en PX3300 model. De PX2200 is een labelmachine op 220 mm breedte, de PX3300 is een 330 mm machine. Beide machines maken gebruik van de inkten UV PanthereCure, waarmee hoogglanzende en krasbestendige etiketten vervaardigd kunnen worden. Die omvat ook de Xeikon PX30000 met zes (CMYK + OV) en
8 (CMYK + OV + 2 witte inkten) printkoppen.

Filip Weymans, vice president marketing, zegt in het perbericht: “Snel kunnen reageren, is nu essentieel voor elk bedrijf, en dat kan alleen maar door alle printprocessen te automatiseren. Een digitale omgeving creëren vereist dat digitale gegevens verzameld worden. Die in real time geregistreerde gegevens leveren in de informatie die de etikettenprinters nodig hebben om op basis van feiten beslissingen te nemen. De verbinding met de cloud en de interfaces – zowel tussen machine en machine als tussen machine en mens – van onze UV-inkjetpersen, stellen etikettendrukkers in staat om een bijzonder hoog niveau van operationele uitmuntendheid te bereiken.”

Kwaliteitsetiketten

Volgens Xeikon stelt de nieuwe serie Panther 2.0 etikettendrukkers ook in staat om hun gamma toepassingen uit te breiden. “Het nieuwe substraat van Xeikon is bijzonder stevig wat de invoering van een aantal nieuwe technische voorzieningen mogelijk maakt, zoals een nieuwe samenvoegingstafel, de detectie van de drukbaan en een gekoelde rol in de droogeenheid. Daardoor kunnen hoogwaardige etiketten op een groter gammadragers gedrukt worden, met inbegrip van een clear-on-clear film, die een opaak en hoogwaardig wit nodig heeft om het ontwerp tot zijn recht te laten komen. De twee persen kunnen met een vijfde printstation voor de witte inkt uitgerust worden en kunnen een ruim gamma zelfklevende media bedrukken, behalve de clear-on-clear ook gestreken papier, vinyl, PP, PE, PET en gemetalliseerde dragers”, aldus Xeikon.

Vervangen van ‘oude’ flexopers

Uit het persbericht: “De UV-inkjetpersen van Xeikon kunnen aan alle behoeften van etikettendrukkers tegemoet komen. Daardoor wordt het mogelijk om een oude UV-flexopers te vervangen en de efficiëntie te verhogen.
Of om concurrerend te worden op de markt van luxe-etiketten met middelgrote oplages. Of om de digitale toepassingen van vloeibare toners te verruimen. Of om de eerste investeringen te realiseren waarmee welke drukkerij toegang tot de markt van de digitale etiketten krijgt.”

Partnerbijdrage, bron: persbericht.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK