Hybrid Software Group koopt het Duitse ColorLogic

Kort nadat Global Graphics haar naam heeft veranderd in Hybrid Software Group, kondigt het bedrijf nu de overname aan van de Duitse colormanagment specialist ColorLogic.

Thorsten Barbara
Barbara Braun-Metz met ColorLogic CTO Thorsten Braun

ColorLogic is vooral bekend om zijn ‘beyond CMYK’-toepassingen. Het bedrijf werd in 2002 opgericht door Barbara Braun-Metz. Destijds begon de onderneming met kennis en kunde op het gebied van software voor kleurprofilering en -conversie.

Concrete producten zijn onder andere: ColorAnt voor het meten en optimaliseren van ICC-profielen, CoPrA-profileringstools, de ZePrA Smart Color Server voor het automatiseren van kleurenworkflows en andere specialistische tools op het gebied van kleurbeheer.

Behoefte aan meerkleurenoplossingen

Mike Rottenborn, CEO van de Hybrid Software Group, zei dat het aanbod van kleurbeheer van het bedrijf voorheen voornamelijk was gebaseerd op vierkleuren CMYK-productie: “Nu de productie van etiketten en verpakkingen verschuift naar digitaal printen, zijn meer capabele zevenkleurenprinters nodig om merkkleuren kleurnauwkeurig te matchen. ColorLogic wordt al lang gerespecteerd als industrieleider op het gebied van kleurbeheer met uitgebreid gamma, en hun tools bieden de perfecte combinatie van snelheid en kwaliteit voor deze veeleisende toepassingen.”

Braun-Metz zei: “Nu zijn we klaar voor de volgende grote stap – om de toekomstige ontwikkeling van onze technologie en onze producten te verzekeren, hebben we besloten onze krachten te bundelen met Hybrid Software Group PLC. Dit zal ons in staat stellen om te groeien en de middelen toe te wijzen die nodig zijn voor toekomstige vereisten, terwijl we ononderbroken ondersteuning blijven bieden aan onze bestaande klanten en partners.”

Bron: persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK